Oto jak to wykonać:
1. Kruchy spód:
Wszystkie składniki - mąka, cukier, masło (pokrojone na kawałki), żółtka mieszamy i ugniatamy.
Ciasto układamy na dnie żaroodpornego naczynia i pieczemy ok.15-20 minut w 180st.
Wszystkie składniki - mąka, cukier, masło (pokrojone na kawałki), żółtka mieszamy i ugniatamy.
Ciasto układamy na dnie żaroodpornego naczynia i pieczemy ok.15-20 minut w 180st.
2. Krem:
- Ubijamy śmietanę (trochę cukru możemy dodać by była słodka).
- Rozpuszczamy czekoladę w gorącej kąpieli wodnej.
- Mieszamy śmietanę wraz z rozpuszczoną czekoladą.
3. Układamy obrane mandarynki na upieczony kruchy spód.
4. Mandarynki przykrywamy kremem.
!Wyjąć z lodówki krótko przed podaniem.
Przepis na jabłecznik we wcześniejszym poście. Przepis na JABŁECZNIK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz