niedziela, 8 grudnia 2013

Mandarynkowy brzdąc









Oto jak to wykonać:
      1. Kruchy spód: 
      Wszystkie składniki - mąka, cukier, masło (pokrojone na kawałki), żółtka mieszamy i ugniatamy. 
      Ciasto układamy na dnie żaroodpornego naczynia i pieczemy ok.15-20 minut w 180st.
      2. Krem: 
      - Ubijamy śmietanę (trochę cukru możemy dodać by była słodka).
      - Rozpuszczamy czekoladę w gorącej kąpieli wodnej.
      - Mieszamy śmietanę wraz z rozpuszczoną czekoladą.

      3. Układamy obrane mandarynki na upieczony kruchy spód. 
      4. Mandarynki przykrywamy kremem.

!Wyjąć z lodówki krótko przed podaniem.





Przepis na jabłecznik we wcześniejszym poście.  Przepis na JABŁECZNIK





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz