sobota, 7 grudnia 2013

Sałatka z figami


Sałatka z figami 


Ładnie nakryty stół, biała zastawa i kolorowa sałatka!
Ja biegnę przygotować się na przyjście gości.





Składniki:
sałata lodowa - 6-8 liści
figi - 4 sztuki
rucola - 50g
kulki sera mozarella - 1 opakowanie
pestki słonecznika - 20g
Sos:
3 Łyżki oliwy z oliwek
2 Łyżki musztardy
3 Łyżki octu balsamicznego (ciemnego)
sól, pieprz




1. Obie sałaty płuczemy, osuszamy.
2. Układamy na półmisku:
- sałatę lodową i rucolę
- pokrojone na ćwiartki figi
- kuki mozarelli
3. Całość posypujemy pestkami słonecznika i skrapiamy sosem

! Wskazówka
Polewamy sosem tuż przed przyjściem gości, by sałata nie zmniejszyła swojej objętości.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz